2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A © RPBW
2014-in progress

565 Broome SoHo

New York, U.S.A

565 Broome SoHo will be constructed in one of New York’s most historic neighborhoods - Soho. Overhanging the Hudson River, the residential tower will offer to its occupants an outstanding panoramic view on the city and on the river. This project will be in line with the district’s spirit, being historically a center for arts, but also more recently for restaurants, shops, hotels and local businesses.

More Info

For SoHo, a district so closely identified with 19th and 20th century cast-iron architecture, 565 Broome SoHo will introduce an elegant 21st century inflection onto the neighborhood. The building will establish a new residential benchmark in one of New York’s most historic neighborhoods.
The 30-storey structure will soar above its lower-slung surroundings, providing sweeping views of the city and of the Hudson River, including the sunsets that color the river and harbor every evening. It will be almost 100 meters tall and will contain a total of 115 apartments, which will have all floor-to ceiling windows. The accommodations will include studios, four-bedroom homes as well as duplexes and penthouses.
Two most notable aesthetic traits of this building are the mullions and the curved glass. The thin mullions will let a visual narrative to take place around and within the structure, allowing for breathability and light to enter into all the residences’ floor-to-ceiling windows. The corner curved glass will give certain residents this particularly unique view.
As a result of collaboration, the project is shared between Renzo Piano Building Workshop in collaboration with SLCE - in charge of both forms and facades - and the Paris design firm RDAI – in charge of the interior design.

Credits

Client: Bizzi & Partners Development

Design: Renzo Piano Building Workshop
Architects: SLCE Architects (New York)

Related projects

panel up panel down